Har du styr på din IT-infrastruktur?

27 maj, 2021

Drømmer du om passiv indkomst og overvejer du gå ind i Affiliate Marketing med dine mega sprøde marketing skills? Denne artikel forklarer kort og præcist hvad affiliate marketing er, så du bliver klædt på til at komme i gang.

Affiliate Marketing er en markedsføringsmetode, hvor en virksomhed kun betaler for leverede resultater. Resultaterne kan være solgte varer, leads, besøg på hjemmeside eller bannervisninger. I næsten alle tilfælde bliver du afregnet for online salg eller leadgenerering.

Wikipedia skriver således omkring affiliate marketing:

“Affiliate marketing is commonly confused with referral marketing, as both forms of marketing use third parties to drive sales to the retailer. However, both are distinct forms of marketing and the main difference between them is that affiliate marketing relies purely on financial motivations to drive sales while referral marketing relies on trust and personal relationships to drive sales.”

Hvad betyder affiliate marketing?

Affiliate er oprindeligt et engelsk ord, som betyder at en person er associeret med en større organisation. I affiliate marketing betyder det, at du som partner er associeret med den annoncør (organisation) du markedfører og linker til fra dit affiliate site.

Hvad er et Affiliate netværk?

Et Affiliate netværk bindeledet mellem annoncører med publishers. Netværkets opgaver består i at tracke besøg og salg, holde styr på data for alle parter og samtidig udbetale de optjente kommissioner. Netværket tjener ofte en lille procentmæssig del af salget som mellemmand. Det er ikke et krav at bruge et Affiliate netværk, men det bliver noget værre bøvl uden.

Kom godt i gang med disse netværk

  • Partner-Ads.com – Jeg bruger selv Partner Ads og det er et perfekt netværk for nye affiliates
  • AdService.com – Velegnet til de tunge drenge i klassen med høj volume
  • DigitalAdvisor.dk – Velegnet til de tunge drenge og ligner meget AdService.com
  • TradeDoubler.com – Aldrig brugt dem, men har hørt godt om den

Hvad er en Affiliate annoncør?

Annoncøren er virksomheden der ønsker at øge afsætningen af sine produkter gennem Affiliates. Det kan eksempelvis være en webshop der sælger produkter, eller en servicevirksomhed der ønsker flere kundehenvendelser eller relevante besøgende på sin hjemmeside.

Hvad er en Affiliate publisher?

En Affiliate publisher er dig eller den person / virksomhed, der tjener penge på at skaffe salg eller leads til Affiliate annoncører gennem affiliate links. Trivago og Momondo er gode eksempler på kæmpe affiliates, der tjener seriøse penge på affiliate marketing, ved at sælge flybilletter gennem deres affiliate portaler.

Eksempler på mindre affiliate sites kan fx være Dating Pilot med emnet datingsider, eller Dating Matcher med emnet på elitedating. Online dating er et marked i enorm vækst og der er mange penge i branchen. Dog skal det siges, at det ikke er den nemmeste branche at starte i. Nederst i artiklen kommer jeg med eksempler på populære affiliate nicher.

Hvad fremtiden bringer for affiliate markedsføring i dating nichen er svær at spå om, men en ting er sikkert – datingsiderne er populære og trender!

Hvad er et affiliate program?

Et affiliate program er en annoncørs vilkår eller aftale med affiliate partneren. Selve affiliate programmet kan indeholder vilkår for hvordan en publisher må markedsfører annoncøren, billede- og bannermateriale der frit kan bruges af partneren til at promovere annoncøren på et site. Sidst men ikke mindst har affiliate programmet selvfølgelig også satser for aflønning. Det kan enten være en samlet for hele programmet eller opdelt efter kategorier eller produkter.

Hvad er et affiliate link?

Et affiliate link er et sponsoreret link fører besøgende fra en Affiliate hjemmesider videre til en annoncørs hjemmeside. Affiliate links er unikke og indeholder ID koder, så det er muligt at spore hvilken Affiliate publisher der leverer hvilke salg og leads.

WordPress TIP: Affiliate links fungerer bedst, hvis du anvender et WordPress plugin ved navn “Pretty Links”. Med Pretty Links kan du omdøbe dine links til mere troværdige links, der eksempelvis ligner interne links. Eksempel på Affiliate link til Partner Ads: https://nicolaisoerensen.dk/partner-ads/

5 populære Affiliate nicher i 2020

Lån: Indtil videre er det den bedst omsættende branche inden for affiliate marketing. Dog risikerer branchen nu at blive udfordret pga. EAT og YMYL (Kæmpe SEO-faktorer)

Gambling & Casino: Indtil videre er det den anden bedst omsættende branche inden for affiliate marketing. Dog risikerer branchen nu at blive udfordret pga. EAT og YMYL (Kæmpe SEO-faktorer)

Gaveguides: Utallige muligheder for at sælge et hav af fantastiske produkter. Jeg ønsker har et godt øje til denne branche og dette er et af mine favoritter.

Hobby & Passion: Hobby og passion er muligvis den bedst konverterende niche. Her handler det ikke om pris, men om følelser og tilknytning. Her er også mulighed for, at kunderne kommer igen og igen. Personligt arbejder jeg på et affiliate projekt kaldet Kæledyrsguiden, der blandt andet kører affiliate programmer på sammenligning af priser på hundemand.

Online dating: Datingmarked boomer derudaf. Der er fuld fart på og annoncørerne er sultne. Nye studier og analyser viser, at vi er villige til at investere flere penge end vi regner med, for at finde kærligheden (og undgå at være ensomme).

Hvilket CMS er bedst til Affiliate hjemmesider?

Jeg anbefaler WordPress til enhver tid. Der findes rigtig mange gode temaer, der egner sig godt til Affiliate marketing og Google AdSense. Personligt designer jeg WordPress hjemmesider i temaet DIVI. Dette er dog ikke at anbefale, hvis du er ny til design af hjemmesider.

Bliv affiliate i dag og kom i gang med at tjene penge

Jeg anbefaler, at du tilmelder dig Partner-ads. De har det største og det bedste udvalg for affiliaters. Har du spørgsmål til oprettelse eller affiliate generelt, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar eller udfylde min kontaktformular.

Relaterede artikler

Du kunne også være interesseret i…